Τι πρέπει να κάνω σε ένα τροχαίο ατύχημα για να είμαι καλυμμένος

Είναι πάρα πολλές οι περιπτώσεις τροχαίων ατυχημάτων που λίγο από την έλλειψη γνώσεων , λίγο από την βιασύνη την ώρα του ατυχήματος ,δεν ακολουθούμε τα σωστά βήματα με αποτέλεσμα να μένουμε ξεκρέμαστοι μετά και να μην μπορούμε να βρούμε το δίκιο μας. Ένα τροχαίο ατύχημα συνήθως απαιτεί ένα χρόνο 45 λεπτών το μέγιστο για να διακανονιστεί ορθά μεταξύ των εμπλεκομένων και να μπορέσουν μετά να συνεχίσουν την πορεία τους . Παρόλ’αυτά στην πράξη ο εκνευρισμός, ο εγωισμός και πολλές φορές η έλλειψη κοινής λογικής φτάνουν τα πράγματα στα άκρα δημιουργώντας τεράστιες ουρές πίσω από το ατύχημα , διαφωνίες και εν τέλει αψιμαχίες μεταξύ των ασφαλιστικών εταιρειών για αυτονόητα πράγματα. Παρακάτω θα κάνουμε μία επιγραμματική περιγραφή όλων των βημάτων που απαιτούνται για να είναι κανείς πλήρως καλυμμένος σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος είτε είναι υπαίτιος είτε αναίτιος.

 

Καταρχάς υπάρχουν τα πολύ σημαντικά ΠΡΕΠΕΙ πριν από το ατύχημα:

  • ΠΡΕΠΕΙ να οδηγείτε έχοντας θεωρημένη άδεια οδήγησης για την κατηγορία του οχήματος που οδηγείτε .
  • ΠΡΕΠΕΙ να έχετε δηλωθεί ως οδηγός για το συγκεκριμένο όχημα στις περιπτώσεις που λόγω ηλικίας ή χρονολογίας έκδοσης διπλώματος η ασφαλιστική σας εταιρεία το απαιτεί να δηλωθείτε για την έκδοση κάποιου επασφάλιστρου. Αυτά τα όρια συνήθως είναι κάτω των 23 ετών ή άνω των 75 ετών και κάτω του 1 έτους δίπλωμα οδήγησης.
  • ΠΡΕΠΕΙ να οδηγείτε νηφάλιοι κάτω του ανώτατου επιτρεπτού από τον νόμο ορίου μέθης.
  • ΠΡΕΠΕΙ να φοράτε το κράνος ή τη ζώνη ασφαλείας σας.

 

Εν συνεχεία αναλύονται τα πολύ σημαντικά ΠΡΕΠΕΙ μετά το ατύχημα:

  • ΠΡΕΠΕΙ να σιγουρευτείτε ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι είναι καλά στην υγεία τους . Αν όχι αμέσως πριν κάνετε οτιδήποτε άλλο καλέστε το 166 .
  • ΠΡΕΠΕΙ να καλέσετε την πλησιέστερη αστυνομική αρχή και να παραμείνετε στον τόπο του ατυχήματος μέχρι να καταφθάσει για να καταγράψει αντικειμενικά το συμβάν. *Αν σε περίπτωση που δεν συμφωνείτε με την καταγραφή του συμβάντος από την αστυνομία έχετε το δικαίωμα να μην υπογράψετε το έγγραφο και να ζητήσετε να καταγραφεί και η δική σας οπτική του ατυχήματος και να την υπογράψετε.
  • ΠΡΕΠΕΙ να καλέσετε τις φροντίδες ατυχήματος όλων των εμπλεκομένων για να καταγράψουν τα συμβάντα επιτόπου και να ενημερωθούν οι ασφαλιστικές τους εταιρείες.
  • ΠΡΕΠΕΙ μετά να επικοινωνήσετε με το ασφαλιστικό σας γραφείο που θα ακολουθήσει όλα τα υπόλοιπα βήματα για να αποζημιωθείτε ή να αποζημιώσετε για το εν λόγω ατύχημα.

 

ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ:

  • Εάν ο υπαίτιος είναι ανασφάλιστο όχημα απαραίτητη η κλήση της αστυνομίας που θα του βεβαίωση την παράβαση του ανασφάλιστου οχήματος αφού μόνο έτσι θα μπορέσετε να αποζημιωθείτε μέσα από την κάλυψη του ασφαλιστηρίου συμβολαίου σας – ΥΖ από Ανασφάλιστο Όχημα.
  • Εάν ο υπαίτιος που προκάλεσε το ατύχημα έχει αποχωρήσει από το συμβάν αλλά υπάρχουν τα στοιχεία του είτε από κάποιον μάρτυρα είτε σας άφησε κάποιο σημείωμα , άμεσα καλείτε την αστυνομική αρχή που θα καταγράψει το συμβάν και θα σας παραδώσει ένα αποδεικτικό με τη βοήθεια του οποίου το ασφαλιστικό σας γραφείο θα αναζητήσει και θα βρει την ασφαλιστική του εταιρεία και εν τέλει θα σας αποζημειώσει.
  • Εάν το ατύχημα προκληθεί από κακοτεχνία του οδοστρώματος άμεσα καλείτε την αστυνομική αρχή για να καταγράψει το συμβάν όπως και την φροντίδα ατυχήματος και μετά επικοινωνείτε με το ασφαλιστικό σας γραφείο που θα σας καθοδηγήσει για τα βήματα που πρέπει να γίνουν για να αποζημιωθείτε από τον τοπικό δήμο που είναι υπεύθυνος για την καλή κατάσταση του οδοστρώματος.

 

Σε κάθε περίπτωση στην ΕΡΓΟΒΑΣ Α.Ε – Μεσίτες Ασφαλειών βρισκόμαστε πάντα κοντά στον πελάτη ακόμη και κατά τις αργίες μέσα από το τηλεφωνικό μας κέντρο για να τον καθοδηγήσουμε σωστά κατά την ώρα του ατυχήματος.

Καλέστε μας!